Bob Fosko

Bob Fosko, pseudoniem van Geert Timmers (Baarn, 4 oktober 1955) is een Nederlandse muzikant, tekstschrijver, acteur, recensent, producer, presentator, stem en programmamaker.

Fosko formeerde gedurende zijn loopbaan diverse bands en brak door met de Nederlandstalige band De Raggende Manne, toen hij daarmee in 1992 de CJP Podiumprijs won. Intussen behaalde Fosko in 1996 samen met Ruben van der Meer, Bart Vleming, Ad de Feyter en Ewart van der Horst onder de naam Hakkûhbar een hit met het happy hardcorenummer Gabbertje. Op het fameuze zomerevenement De Parade trad hij vele malen op met gelegenheidsformaties. Als acteur was Fosko te zien in onder andere Blauw blauw, Baantjer, Unit 13 en Bureau Kruislaan, Flodder, Het Sinterklaasjournaal, ZOOP en Goede Tijden, Slechte Tijden.

Behalve slogans, zoals op een T-shirt tegen de apartheid “IK NIE APART NIE”, columns in diverse bladen zoals Nieuwe Revu, Rails en zijn eigen website, schreef Fosko onnoemelijk veel songteksten en een boek Sodemieter op!! over de geschiedenis van De Raggende Manne (1988-1999).