Derde deel: ‘Door Oost’

Op 26 mei verschijnt Door oost, een dikke bundel met nieuwe verhalen over en uit Amsterdam Oost. Het boek wordt gepresenteerd tijdens het festival ‘Boeken door Oost’, dat het laatste weekend in mei plaatsvindt in Studio K, het Lloyd Hotel, de vier boekwinkels van Oost en elders in het voormalige stadsdeel.
Aan de bundel Door Oost werken veertien bekende schrijvers mee die in Oost wonen en werken. Alma Mathijsen laat in een mooi verhaal het bizarre vogelleven in de buurt zien, Joyce Roodnat vertelt over een meisje uit de Finsenstraat dat met een beroepsvoetballer is verloofd, Marijke Schermer situeert haar verhaal in Oostpoort en Roman Helinski schrijft over een ontmoeting van een groepje daklozen met een gans in het Oosterpark.
Naast de verhalen van professionele schrijvers zijn in de bundel ook de negen beste verhalen opgenomen die werden ingezonden voor de prijsvraag Schrijf je Straat van Schrijvers uit Oost. Met elkaar geven alle verhalen een prachtige indruk van de bijzondere sfeer in wijken als de Dapperbuurt, Transvaal, de Indische Buurt en de Watergraafsmeer.
Het boek Door Oost is het derde deel van serie die wordt uitgegeven door uitgeverij Babel & Voss in Amstedam Oost en is een initiatief van Schrijvers uit Oost. Eerder verschenen in de reeks de bundels Oost (2013) en Meer Oost (2015).