Alsof het gedrukt staat

Loading Map....

Datum: 25-05-18
Tijd: 20:00
Locatie: Jungle Amsterdam

Een nieuwe literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren. Waarin zij literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen boeken en vreemde feiten over schrijvers opdissen. De show is losjes gebaseerd op Hou je aan je woord, een befaamd Nederlands woordspelprogramma dat van 1961 tot 1963 door de AVRO werd uitgezonden. Schrijvers bleken ook onderhoudende mensen te zijn, en bovendien waren ze niet in hun eerste leugen gestikt. Dat idee is in een compleet nieuwe jas gegoten, en inmiddels een aantal malen – met succes – opgevoerd. Inspirerend voor mensen die zich echt voor literatuur en schrijvers interesseren!

In Alsof het gedrukt staat krijgen vier kandidaten (de Kretenzers) opdrachten uitgereikt die zij ter plekke moeten oplossen of beantwoorden. De deelnemers oefenen voor uw ogen hun verbale lenigheid en improvisatievermogen. Ze zullen elkaar willen aftroeven in vindingrijkheid en esprit. De avond heeft een wedstrijdelement en het gaat ongetwijfeld een keer mis… Vier schrijvers gaan met elkaar aan de rol in een strijd die de verbeelding tart.

Marijke Schermer, Krijn Peter Hesselink, Froukje van der Ploeg en Frans Strijards verschijnen achter de tafel om hun sterke en wellicht onbestaanbare verhalen te vertellen en bij nader inzien blijken ze dan toch waar. Maaike Bergstra presenteert, en Jan Groenteman verzorgt de muziek.

Toegang: gratis