Mankes

MANKES – alternative indie-folk

Een sfeervolle, dynamische mix van donkere folk met lichte fado-invloeden en een rafelig randje. Poëtisch en filmisch.

Selma Peelen: stem, akoestische gitaar, saz, toetsen, percussie
Johan Visschers: stem, elektrische gitaar, percussie, toetsen, bas
Peter Kahmann: drums, percussie, stem

In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en The Weak and The Strong hun krachten te bundelen in MANKES. Aanvankelijk bedoeld als project, maar inmiddels vormt de band de hoofdmoot van hun muzikale leven. In 2017 wordt MANKES verrijkt met drummer/percussionist Peter Kahmann.

MANKES heeft op uiteenlopende podia gespeeld: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Duitsland, Zweden en Noorwegen.

De band bracht tot nu toe twee albums uit. In 2014 verscheen het gelijknamige debuut en in 2016 werd de opvolger Kill the Birds officieel gepresenteerd. Medio 2018 verschijnt het live-album Zelhem, waarmee het zo kenmerkende dynamische geluid van de groep wordt vastgelegd.

Visueel zit MANKES ook niet stil. Zo trokken de video’s Snow, Surely, The Bitter Girl en I’ll Never Be Yours vergezeld door het goede gezelschap van diverse live-opnamen de wijde wereld in.

MANKES houdt er een sterke ‘we doen het liefst alles zelf’-mentaliteit op na. Alle muzikale en visuele uitingen zoals hoesjes, video’s en merchandise worden bedacht en gemaakt door de band. Hetzelfde geldt voor het uitbrengen van de muziek en het regelen van optredens en tours: alles in eigen beheer.

Website